Hoogste belastingtarief moet verlaagd worden

Oktober 2013 — Mensen die een inkomen hebben dat meer dan € 55.000 per jaar bedraagt, moeten hier een flink bedrag aan belasting over afdragen. Zij vallen namelijk in het toptarief van maar liefst 52 procent!

Compensatie voor afbouw hypotheekrenteaftrek

Minister Stef Blok van WonenEen meerderheid in de Tweede Kamer wil dit tarief nu terugbrengen naar 49,5 procent. De motivatie hierachter is dat het niet eerlijk is dat de hoogste inkomens nu niet meegaan in de belastingverlaging die is ingesteld om te compenseren voor de afbouw van de hypotheekrenteaftrek.

“De rente die u betaalt over uw hypotheek, kunt u aftrekken van uw belastbaar inkomen. Hierdoor betaalt u minder inkomstenbelasting. Dit is de hypotheekrenteaftrek.” Rijksoverheid.

Ook lagere inkomens profiteren van de lastenverlaging

Voor de mensen die geen topinkomen hebben is er echter ook goed nieuws. Wanneer je namelijk in de tweede of derde schijf van de inkomstenbelasting valt, ga je in de toekomst 38% belasting betalen. Helaas zullen we nog wel even moeten wachten op de belastingverlaging, het belastingtarief zal namelijk pas in 2018 worden aangepast.

Afbeelding: Bouwendnederland.nl

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email