Economische crisis; goed nieuws voor huizenbezitters

Goed nieuws voor huizenbezittersNovember 2013 — De economische crisis heeft gezorgd voor een jarenlange daling van de huizenprijzen. Veel huizen staan ‘onder water’, wat inhoudt dat de hypotheek die op deze huizen rust hoger is dan de huidige marktwaarde. Doordat de huizenmarkt op slot zit, worden er nauwelijks huizen verkocht. Veel huizenbezitters die toch willen verhuizen zoeken hun heil dan ook in het verhuren van hun huis. In de VS is al geruime tijd sprake van een betere huizenmarkt.

Ondanks crisis stijging van de huizenprijzen

Toch gloort er hoop aan de horizon. De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft namelijk een rapport gepubliceerd waarin staat dat de huizenprijzen dit jaar nog zullen dalen, maar dat de huizenprijzen volgend jaar zullen stabiliseren. Standard & Poor’s verwacht ook dat de huizenprijzen in 2015 voor het eerst weer zullen stijgen. Goed nieuws voor de huizenbezitters!

Wacht niet met kopen tot de crisis voorbij is

Ook de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verwacht eind volgend jaar een stabilisatie van de huizenprijzen. Denk je erover om een huis te kopen? Wacht dan niet al te lang met zoeken, want 2014 zou wel eens het laatste jaar kunnen zijn waarin je goedkoop een huis kan kopen.

Afbeelding: infomagazine.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email